Stenlille / GYS - læsefestival 2017

GYS - læsefestival 2017

Vampyrblod og masser af GYS i Stenlille

Skeletter og udstående øjne i kulturhusets vinduer, spindelvæv og store edderkopper i loftet, da byens Borgerforening SHHB i et samarbejde med Stenlille skole, varmede op til kommende læsefestival, som ligger i uge 14.
 
Læsefestivalen i år hedder GYS og har selvfølgelig det gode formål, at skabe endnu mere læselyst blandt børn og unge. En event kræver planlægning og der arbejdes på fulde tryk på Stenlille skole, så uge 14 bliver rig på oplevelser i form af forfatterbesøg, event og kreativitet på skolen hele ugen. SHHB er med omkring bordet, for at danne noget spindelvæv mellem byen, butikker, foreninger så GYS bliver en lille fest for alle borgere.
 
Og hvorfor ikke gøre brug af byens flotte bogcafe, hvor der faktisk står mange skønne bøger til udlån, med både GYS og spænding. Byens fantastiske ildsjælsnet, "klippe klistre teamet", bestående af små 20 modne aktive borgere, som hvert år bliver brugt til julepynts klipperier, blev kaldt til og var parat til 3 dages uhyggelig kreativ klippedage, hvor 0. til 5. årgang på tur, kom til kulturhuset for at klippe udstansede spøgelser og vampyr ting, som derefter blev monteret til festlige guirlander, som borgerforeningen vil tilbyde butikkerne til den kommende festival i Stenlille i uge 14.
 
SHHB serverede bloddryppende saft og knasende vampyr til alle de kreative børn. Næste uge drager et par fra klippe klistre teamet til Sandlyng Børnehus, hvor storbørnsgruppen også vil blive budt på kreativitet og lidt bloddryppende væsker.

Byens bogcafe i kulturhuset bakker op om læsefestivalen og byder gerne alle Stenlilleborgere velkommen til at kigge ind i caféens åbningstider tirsdag 15-17, torsdag 15-17 og lørdag 10-12. Pynten bliver nemlig hængende lige indtil uge 14. Og hvorfor ikke låne en god vampyrbog med hjem med det samme. Køber du et lånekort til kun kr. 20,- pr. husstand pr. år kan du frit låne og bytte bøger, så meget du har lyst, og det er en fantastisk samling og rigtig mange forholdsvis nye bøger, som Kepler, Jussi Adler Olsen, Marklund, Anna Grue, Hella Joofs seneste udgiver bog for blot at nævne nogen. Og der kommer løbende nye bøger på hylderne.
 
Bedste hilsner
Lotte
SHHB
Tryk på billederne for at se dem i stor størrelse!
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com