SHHB / Kurvespil
Tak til alle som støttede op omkring kurvespillet i Stenlille Kulturhus søndag 21. februar 2016.
 
SHHB er i forhold til omstændighederne tilfredse med dagens forløb. Der var en god og meget hyggelig stemning, selvom forening selvfølgelig var kede af, at mange havde opgivet kampen om en stol og valgte, at blive hjemme.
 
Nu skal udgifter og indtægter gøres op og der skal kæmpes videre om den måde kommunen er ved at gøre livet svært for alle små livsbekræftende tiltag i kommunengrænsens små hjørner.
Kurvespil i Stenlille - nu i kulturhuset

I over 30 år, har Stenlille borgerne hvert år i februar måned, samlet sig i Hallen om et fælles stort kurvespil, hvor det handlede om indsamling til byens Julebelysning. Det gør man så vidt også i år, søndag d.21.februar, men desværre har SHHB set sig nødsaget til, at afholde det under andre former.
 
"Det er bestemt ikke med vores gode vilje" fortæller formanden Carl Henrik Nielsen. "Hal- lejen i Stenlille er simpelthen for dyr, og da det handler om, alt samle så mange penge ind som overskud, så hænger det ikke sammen med, at vi skal betale 9.360 kr for at leje hallen for en dag. Det er ærgerligt, men vi håber borgerne forstår problematikken. Nu prøver vi, at afholde det i byens kulturhus, det kan vi låne gratis som medlemsforening. Det gør så, at vi kun kan være 120 spillere, og det er ikke mange, set i forhold til de over 300 borgere som vi tidligere har haft pladser til".

Carl Henrik siger, at det i år er et forsøg og hvis der er stemning og interesse for endnu et kurvespil senere på året, kunne det måske være en løsning. Derudover fortæller formanden, at dørene åbnes kl.11.00 og spillet begynder kl.13.00 - Der kan ikke reserveres pladser, man bliver simpelhen nødt til, at møde op selv.

Og for at få så mange ind som muligt, har man ligeledes valgt kaffe- og kagesalget fra og opfordrer spillerne til selv at snuppe termokanden, drikkevarer og nogle kopper med.
 
SHHBs bestyrelse er triste over, den udvikling som er ved at ske i mange frivillige foreninger rundt omkring i kommunen, som ser sig nødsaget til at nedlægge tiltag og gode lokale arrangementer og det er klart med skeptiske tanker om, at ildsjæle drænes af den situation, at det som skulle udvikle de små lokal samfund i stedet bliver en afvikling.
 
 
2015
Kurvespillet forløb som kurvespil altid gør, en dag i februar.

264 støttede op omkring kurvespillet i Stenlille hallen. SHHB takker for opbakningen, også en kæmpe stor tak til alle sponsorer, tak til de frivillige hjælpere Og ikke mindst det gode samarbejde med "Liv i Stenlille" som altid er hjælpsomme og møder talrigt op. Dejligt at mærke, at LIS også brænder for, at tingene skal fungere og byen fortsat kan blomstre, til fryd for os alle. Pænt overskud på dagen, til glæde for os alle, når julebelysningen atter skal pryde Stenlilles hovedgade

Til trods for lidt mumlen i krogene, fra de rigtig garvede bankospillere, så forløb bankospillet igen i år, over alt forventning. Det som er vigtigt er, at SHHB både holder fast i de utrolig faste ”kunder” til dette arrangement, samtidigt med at man også får nye med sig. I år har der været nye tilflyttere, som har ønsket at støtte op om projektet, men som har været skeptiske over, om man vil kunne følge med i spillet. Det skal der være plads til, hvis man spørger SHHB, der skal være plads til hele paletten, da det er byens faste tradition for at bevare sammenholdet på tværs og skabe lys hvert år til jul i byen. SHHB håber, at spillet i går levede op til foreningens holdning omkring dette, selvom det af og til kneb med, at høre forskel på nummeret 56 og 66, men det hjalp da man lige gjorde opmærksom på problemet.
 
I 2016 afvikles kurvespillet søndag den 21. februar!
Klik på billederne for at se dem i stor størrelse...
Fra tidligere bankospil...
1304
1302
1302
1296
bankospil
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com