Stenlille / Vi spiser sammen

Vi spiser sammen

Samarbejdet mellem Stenlille skole og borgerne i byen styrkes.

Byens tiltag vokser og vil også gøre det i det nye år 2016 for SHHB i Stenlille.

Foreningen er stolte over, den bredde opbakning fra byens borgere, og er helt sikker på, at det vil vokse endnu mere. Stemningen er positiv og byen står sammen når det gælder!
Kate Nielsen, som er Borgerforeningens (SHHB) kasserer har været med i byens aktive liv i gennem rigtig mange år og husker særligt positivt tilbage på dengang, hvor alle de ældre i byen blev samlet til juletræsfest i Stenlille hallen, og hvor der blev serveret julemad og en hyggelig dag med lidt sang.
Den stemning og tradition synes Kate, at byen skulle forsøge at få genskabt. Og i SHHB er der ikke langt fra tanke til handling! Derfor kunne SHHB i december måned tilbyde flæskesteg med Ris ala mande til en fordelagtig pris til borgere i alderen 70+ .
Byens hyggelige kulturhus, var pyntet op med juletræerne smukt pyntet af byens børn. SHHB fik en aftale i stand med Cafe Rødhætte, som skulle tilberede julemaden. Derudover kontakte man Stenlille skole, om der fandtes et Lucia optog på skolen, og det gjorde der, så her fik de ældre tilmeldte en oplevelse med på vejen, som bestemt faldt i god jord.


Skolereformens anvendelsesmuligheder:

SHHB har ved de seneste store arrangementer haft en fantastisk godt samarbejde med Stenlille skole, senest ved Sjov i gaden i uge 34. Der har været god energi og glæde som har smittet af, derfor var det oplagt igen at kontakte skolen for et samarbejde vedr. bespisning af byens ældre. Hvorfor ikke give arrangementet en strejf af det som den nye skolereform har at byde på, hvorpå man afprøver muligheder inden for erhvervserfaring såsom tjenerfaget og derved få nogle store elever til at servere for de ældre til denne juletræsfest. Et krav fra Stenlille skole var, at fagligheden skulle være i orden. Derfor søgte Lotte Krogh fra SHHB en uddannet tjener på facebook og det lykkedes. Camilla Bindzus som til dagligt er overtjener på Comwell Roskilde, læste opslaget og kontaktede SHHB. En aftale kom i hus og Camilla var på Stenlille skole og underviste madholdets elever fra 7. Klasse. Her fortalte Camilla Bindzus om hendes job som overtjener. Camilla var meget begejstret for den gåpåmod eleverne havde, hun synes det var rigtig søde elever og super hurtige til at lære. De lærte at fadservere ved hjælp af pebernødder og Klementiner. Så serverede de lidt for hinanden og finalen var så en rigtig servering i Stenlille Kulturhus for små 40 ventende pensionister. Her skulle det så afprøves og eleverne stod selv for serveringen af flæskesteg og Ris ala mande. Camilla var med i baggrunden hele dagen, men det var eleverne selv, som skulle gøre brug af det som de havde øvet på skolen.

Camilla Bindzus fortæller: ”De klarede det bare så flot og lyttede meget efter hvad jeg sagde til dem. Stor ros til eleverne fra 7. Klasse for deres gåpåmod trods en del nervøsitet i starten.. Jeg er meget stolt af at få lov til at undervise de unge mennesker”. Camilla Bindzus fortsætter: ”Det var en super oplevelse, jeg har selv gået på Stenlille skole så synes derfor også at det var lidt sjovt, at komme tilbage på Skolen. To af eleverne var faktisk sikker på, at de ville gå den vej, så det skaber måske også en større interesser som giver flere elever til fagskolen” slutter Camilla Bindzus.

Det som SHHBs Lotte Krogh også ser som noget helt særligt er at det vil bygge et forhåbentlig godt fundament. Samspillet mellem byens ældre og unge borgere. På den lange bane skulle det gerne frembringe en positiv ånd, som vil vokse med årene, dels som medansvar for hinanden og dels for respekten og at kende hinanden på tværs af alder. Og ikke mindst flere ildsjæle, for dem skal vi blive ved med at forme og ”uddanne” og det tror Lotte Krogh og Kate Nielsen er vejen. Et hus bliver nødt til at have et stærkt fundament!

Kate Nielsen fra SHHB havde derudover hjælp fra et par frivillige borgere, som stod i køkkenet og var bagstopper og opvaskere, alt i alt var der sat 70 billetter til salg og små 40 blev solgt. SHHB er yderst tilfreds og er sikker på, at næste år bliver billetterne revet væk.
 
Lotte Krogh
SHHB
Klik på billederne for at se dem større...
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com