Stenlille / Jazz i Stenlille
jazz ch
Vi er med i festival Jazz 2015 og den allerede er sat til d. 19.-26.juli 2015

Jazzsucces i Stenlille

Jazztonerne steg henover Hovedgaden i Stenlille, da den gamle købmandsgård i tirsdags dannede rammen om Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforenings lille hyggelige Jazzevent, som var en del af Sorø turists Swinging Jazzdage. SHHB fik kontakt til Allan Aistrup og Jesper Nygaard, sidstnævnte er turistchef i Sorø Kommune, som ønskede at de svingende Jazzdage, skulle nå helt ud i de yderste led i kommunen. SHHB greb bolden, og synes om ideen, og da en del af det økonomiske blev støttet af det samlede event, var SHHB ikke et splitsekund i tvivl om, at de selv ønskede at betale det resterende, således at man i Stenlille kunne gøre det gratis for Stenlilleborgere og andre interesserede i kommunen.


Støt de unge og de lokale

Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening har lige siden projektet "bevarelse af genbrugen" haft stor glæde af at få integreret borgere til små forskellige opgaver og arrangementer, hvilket tegner godt for byen. Denne gang bestod holdet af Kathe og Arne Bendix, Tom Jørgensen, Poul Erik Thomsen og Lotte Krogh, som sammen med SHHB tog del i Jazzen. Men en anden vigtig pointe for foreningen og de små arbejdsgrupper er at få nogle flere spillere med på legen. Denne gang var Cafe Fox på banen, der sammen med SIFs fodboldafdeling, stod for mad og drikke, og på den måde er borgerne med til at "spytte i kassen" til gavn for både byen og ungdommen.


Astro Buddha Agogo

I tirsdags stod alle parat med lidt griller i maven, om nu også borgerne i byen troppede op. Men hver en stoleplads blev brugt og formanden for SHHB måtte endda hente yderligere 50 stole, som også blev taget i brug. Erling Jensen, en af de mange fra fodboldafdelingen, fik i hvert fald sved på panden, da der skulle langes pølser over disken, og Nina og Carsten fra Cafe Fox kedede sig heller ikke ved fadølsanlægget.

Kl.19.00 gik de 3 friske gutter Astro Buddha Agogo så til Hammonoglet, Saxofon, trommer og klarinet mm. og de var bestemt ikke kedelige. Klapsalverne var på sit højeste enkelt pift i fløjten, mens solen gav den gas, så alle de rigtig mange fremmødte bare nød denne sommeraften.

 

250 gæster Swinging jazzdages hidtil største besøgsantal

Carl Henrik Nielsen, formanden for SHHB, bød velkommen og fortalte kort om det praktiske, og deriblandt at SHHB, udover deres hjemmeside, Stenlille.dk, nu også har fået deres egen Facebookgruppe, Stenlille SHHB. Meningen med at være på facebook er at udvide målgruppen, og få en tættere kontakt ud til byens borgere. Derefter gav han ordet til Jesper Nygaard, turistchef for Sorø Kommune, som fortalte, at der allerede havde været flere arrangementer i kommunen, deriblandt i Dianalund, men besøgstallet i Stenlille var det hidtil største. Og som SHHB konkluderede efter aftenens store oplevelse, ville det nok være svært at holde den rekord hele ugen igennem, men de blev alligevel stolte, for taget i betragtning af byens størrelse, så er antallet mange på en ganske almindelig tirsdag aften!

 

SHHBs ønske for fremtiden

SHHB ønsker at føre denne trend videre i fremtiden, at få flere integreret til små opgaver – og har hidtil ikke haft problemer med denne model. Det gør at SHHBs bestyrelse kan trykke på flere knapper, og paletten kan udvides. Og der kan skabes samarbejde på tværs af alt det, som byen i forvejen kæmper for. Men det vigtigste i denne sammenhæng er, at byens borgere er med til at bevare foreningen. Altså opfordrer SHHB borgerne til at tegne et medlemskab. Det er ikke så stort et beløb, men er med til at skabe både juletræsbelysning i byen, julearrangement i kulturhuset, bankospil hvert år, vores smukke flagallé i byen samt at kunne arrangere sådan en fantastisk hyggelig Jazzaften for ganske få penge. Og tirsdagens succes tegner jo egentlig et billede, der fortæller, at rigtig mange borgere gerne vil være med til at skabe liv i byen!

Lotte

250 mennesker fyldte godt op tirsdag aften den 23. juli. Der måtte løbende hentes flere stole.
købmandsgården juli 2013
Klik på billedet for at se det i stor størrelse
Stenlille Handels-, Håndværker- og Borgerforening (SHHB)  | shhbinfo@gmail.com